Wychodzisz? Nie bierz!

Ruszył kolejny w tym roku program na terenie Oddziału Zewnętrznego w Płotach pn. Wychodzę? Nie biorę! To już drugi program w tym roku na terenie w/w jednostki.

Wcześniejszy program Wyjść na prostą! (pierwszy program przeprowadzony na terenie OZ Płoty) cieszył się bardzo dużym zainteresowaniem skazanych. W projekcie wzięła udział maksymalna z możliwych ilość osób osadzonych. Informacja o Tulipanowym działaniu na terenie jednostki trafiła do pozostałych osadzonych, którzy zasygnalizowali chęć wzięcia udziału w tulipanowych spotkaniach, aby walczyć z uzależnieniami oraz ze względu na chęć zmiany swojego dotychczasowego życia. Działania na terenie jednostki penitencjarnej są prowadzone w każdy wtorek, przez:

Marka Lipińskiego – specjalistę psychoterapii uzależnień
Monikę Skrzetuską – specjalistę ds. resocjalizacji i profilaktyki uzależnień (prezes Fundacji Tulipan).

Projekt jest realizowany przy współpracy z Okręgowym Inspektoratem Służby Więziennej w Szczecinie oraz Terenową Radą ds. Społecznej Readaptacji i Pomocy Skazanym Okręgu Szczecińskiego. Program jest współfinansowany z budżetu Województwa Zachodniopomorskiego.

Program współfinansowany z budżetu Województwa Zachodniopomorskiego