Uwolnijmy swój talent!

Program pn. „Uwolnijmy swój talent” to działanie, które jest czymś wyjątkowym, niepowtarzalnym i dającym nadzieję na lepsze jutro…

Emocje które towarzyszą każdemu spotkaniu to coś czego wcześniej nigdy nie przeżyliśmy. Płaczemy wszyscy, śmiejemy się wszyscy, tańczymy wszyscy, pracujemy nad sobą ciężko… ale to naprawdę ciężko – wszyscy!

Cykl spotkań terapeutyczno – integracyjnych za nami.
Zaczynami cykl działań arteterapeutcznych czyli… działamy dla dzieciaków!

Specjalistyczne poduszki, kołderki, zabawki, gniotki, puzzle książeczki oraz masa innych rzeczy – to wszystko trafi w ręce dzieciaczków z rodzin zastępczych z chorobą FAS Zachodniopomorska Fundacja Pomocy Rodzinie Tęcza serc.

W ramach programu na terenie Zakładu Karnego w Goleniowie, odbyły się dwa spotkania ze wspaniałymi przedstawicielkami fundacji, które rozmawiały z kobietami o FAS (Alkoholowym Zespole Płodowym), świadomym macierzyństwie, roli matki w życiu dziecka, a także o relacjach z dzieckiem – kiedy rodzic przebywa w zakładzie karnym.

W trakcie spotkania przedstawicielki fundacji opowiedziały nam również o potrzebach fundacji, na które niestety nie ma odpowiednich środków.

Oczywiście wspólnie jednym głosem powiedzieliśmy, że… POMOŻEMY!

Przypominamy, że w ubiegłym roku skazani mężczyźni z Zakładu Karnego W Goleniowie oraz Zakładu Karnego w Nowogardzie, w ramach programu Fundacji Tulipan pn. „Czysty talent” stworzyli ponad 100 autorskich przedmiotów, prac, które trafiły do dzieciaczków z w/w fundacji.

Do dzieła Tulipany!

Program jest realizowany w partnerstwie z Okręgowym Inspektoratem Służby Więziennej w Szczecinie.

Działanie jest współfinansowane z budżetu Województwa Zachodniopomorskiego