Debata „TULIPAN w sieci”

Kolejne wydarzenie za nami!

Wczoraj obchodziliśmy Dzień Bezpiecznego Internetu. Z tej okazji zorganizowaliśmy debatę „TULIPAN w sieci”. Rozmawialiśmy o tym, czym jest cyberprzemoc oraz jak możemy jej zapobiegać. Jakie są nasze najważniejsze refleksje? BLISKOŚĆ I RELACJE! Dbajmy o nie, bądźmy dla siebie obecni i rozmawiajmy ze sobą, bądźmy wrażliwi na drugiego człowieka.

Debatę otworzyła Prezes Fundacji Tulipan – Monika Skrzetuska oddając głos prowadzącym i specjalistom: Ewelinie Litwin i Tomaszowi Wasielewskiemu, którzy od 1 stycznia 2023 roku prowadzą działania w ramach programu TULIPAN w sieci.

Prelegentami debaty byli przedstawiciele Wydziału Prewencji Komendy Wojewódzkiej Policji w Szczecinie, Sądu Rejonowego w Stargardzie oraz Sądu Rejonowego Szczecin – Prawobrzeże i Zachód w Szczecinie.

Na debacie obecni byli goście – dorośli i młodzież – z Ochotniczego Hufca Pracy, Akademii Nauk Stosowanych TWP w Szczecinie, Fundacji Edukacja dla Demokracji z Warszawy, Szkoły Podstawowej nr 3 w Szczecinie, Zespołu Szkół Muzycznych im. Feliksa Nowowiejskiego w Szczecinie, Sądu Rejonowego Szczecin Centrum, Ośrodka Kuratorskiego w Szczecinie, Stowarzyszenia POLITES, Stowarzyszenia Centrum Inicjatyw Edukacyjno-Społecznych, Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego nr 2 w Szczecinie.

Dziękujemy wszystkim za obecność i gotowość do podejmowania tak ważnych tematów! JESTEŚCIE WSPANIALI!

„TULIPAN w sieci” to projekt finansowany w ramach Programu „Fundusz pomocowy dla organizacji pozarządowych oraz inicjatyw obywatelskich 2022-23″, utworzonego przez Polsko-Amerykańską Fundację Wolności, realizowanego przez Fundację Edukacja dla Demokracji.