Obejrzyj film „Nie boję się”

Zachęcamy do obejrzenia pierwszego w Polsce filmu amatorskiego z udziałem skazanych i ich rodzin, którzy wcielili się w rolę reżyserów i aktorów! Specjalnie do filmu powstała wyjątkowa piosenka, skomponowana i nagrana przez Ryszarda Łuczkowskiego, a jej wykonanie powierzono Izabeli Strychalskiej.

Film dostępny jest [kliknij tutaj] na naszym profilu FB.
Przeczytaj gdzie powstawał film! Kulisy filmu Nie boję się [kliknij tutaj]

Premiera filmu odbyła się w dniu 21 grudnia podczas uroczystej Gali Rozdania Złotych Tulipanów, która była zwieńczeniem pierwszej edycji wyjątkowego programu pn. Rodzina ponad wszystko. Film w postaci płyty DVD zostanie rozesłany do wszystkich zachodniopomorskich jednostek penitencjarnych, będzie wykorzystywany jako materiał m. in. szkoleniowy.

Projekt Rodzina ponad wszystko był współfinansowany z Funduszu Inicjatyw Obywatelskich. Zakładał kompleksowe oraz innowacyjne na skalę województwa zachodniopomorskiego działania w zakresie profilaktyki i pracy z rodziną wychowującą dzieci, która jest zagrożona marginalizacją. Więcej o projekcie Rodzina ponad wszystko [kliknij tutaj]